Wat heb je nodig?
Een grote pan
Een houten lepel om te roeren
Een beetje olie
Een ½ ui in ringen of in stukjes gesneden
1 teentje knoflook in stukjes gesneden
Een kneep Harissa uit de tube
Een ½ blik gepelde tomaten (de rest van het blik bewaar je in een plastic of glazen potje in de koelkast)
Pasta 100-125 g per persoon
Een half blokje bouillon
Warm water
½ bolletje mozzarella in blokjes gesneden
Wat moet je doen?
Doe de olie in de pan en laat de ui samen met de Harissa en de knoflook een paar minuten zachtjes stoven.
Giet het halve blik tomaten in de pan (pas op voor spatten) en vul aan met water. 1 + 1/2 blik met water zou voldoende moeten zijn.
Doe de pasta in de kom (spaghetti breek ik in 2 omdat mijn pan te klein is)
Verkruimel het 1/2 bouillonblokje boven de pasta.
Laat het mengsel koken en roer goed dooreen met een vork of houten lepel.
Ik laat het ongeveer 9 minuten koken. (Kijk hoeveel minuten op je pakje pasta staat). Je moet het een beetje in het oog houden. De pasta mag niet aanbakken. Voeg eventueel nog wat water bij als de saus te droog wordt. Je moet een smeuïge saus krijgen.
Wanneer de pasta klaar is, voeg je de bolletjes mozzarella erbij en roer ze door de pasta.
Heel lekker! En heel weinig afwas.
Tips:
-Heb
je kruiden zoals oregano, basilicum in huis of tuin, zeker gebruiken
- Je kan ook zo werken :
Doe alle ingrediënten in een pot, behalve de mozzarella.
Breng aan de kook. Roer regelmatig tot de pasta het klaar is.
Voeg de blokjes mozzarella toe, roer goed dooreen.
Klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten