Wat heb je nodig?
1 rol bladerdeeg
De helft van een zakje diepvries broccoli (ontdooit)
100g gemalen kaas
4 eieren
1 dl room
Peper/zout
Ronde bakvorm
Wat moet je doen?
Verwarm je oven voor op 180°C
Bak de
ontdooide en goed uitgelekte broccoli eventjes aan in een pan.De broccoli moet knapperig blijven,want
straks gaart hij verder in de oven. Kruid de broccoli.
Meng de eieren met de room. Voeg peper en zout toe naar smaak. Het eimengsel heel goed kloppen met een vork of een klopper (garde).
Rol het deeg uit in de vorm. Het bakpapier mag mee in de vorm.
Prik met een vork verschillende keren in de bodem.
Strooi 1 eetlepel bloem* of maïzena over de bodem. Verdeel de bloem goed over de bodem.
Verdeel de broccoli over het deeg.
Giet het eiermengsel over de broccoli.
Strooi de gemalen kaas over het broccoli eiermengsel.
Het overschot van het deeg plooi je,over het mengsel, naar binnen.
Bak de taart ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Houd je oven in het oog, elke oven bakt anders.
*De bloem zorgt voor een knapperige bodem zonder dat je het deeg moet voorbakken. Paneermeel kan eventueel ook, maar bloem of maïzena vind ik het beste werken. Heb je dat allemaal niet in huis? Leen dan een kopje bloem bij de buren of bak de bodem blind voor.
Blind bakken: verwarm je oven voor. Rol je deeg uit in de bakvorm, prik met een vork verschillende keren in de bodem. Leg een bakpapier op het deeg. Vul nu met bv: rijst of iets anders zodat je bodem niet kan rijzen tijdens het bakken. Bak je bodem 10 minuten blind en haal hem uit de oven. Laat afkoelen en neem het bakpapier en de vulling weg. De vulling kan je niet meer gebruiken om te koken, enkel nog om blind te bakken.
Je kan de quiche serveren met een slaatje.
Misschien heb je nog een restje knolselder over dat je kan gebruiken of je kan 2 wortels raspen om er een wortelslaatje mee te maken.
Serveer met een zelfgemaakte dressing.
Dressing van olie en citroensap
Wat heb je nodig?
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olie
Zout/peper
1 glazen bokaaltje
Wat moet je doen?
Doe alle ingrediënten in het bokaaltje. Sluit het bokaaltje goed af en schud heel goed. Klaar!
Tips:
-De quiche is koud ook lekker.
-Je kan de quiche in porties verdelen en in de diepvriezer stoppen.
-Met de ingrediënten van een dressing kan je eindeloos variëren. Je kan knoflook, ui, honing, mosterd, siroop, yoghurt, kruiden, … toevoegen en zo zelf je persoonlijke dressing maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten