Pannenkoeken zijn lekker, goedkoop en gemakkelijk om te maken.
Je hebt een hoog vuur nodig (ik bedoel je pan moet goed heet
kunnen worden en blijven)
Je hebt een koekenpan nodig. Eentje die je gemakkelijk rond kunt
draaien, zodat je deeg mooi verdeeld wordt.
Dit recept is heel gemakkelijk en ook heel lekker.
Je moet geen boter of olie gebruiken tijdens het bakken, omdat er
voldoende vetstof in het beslag zit.
Er zit geen suiker in het beslag en daardoor kun je kiezen of je
zoete pannenkoeken of hartige pannenkoeken gaat maken.
Zoete pannenkoeken kun je versieren met suiker, siroop, gebakken
appeltjes- bestrooid met kaneel, confituur, choco,…
Hartige pannenkoeken kun je vullen met kaas, ham, spekjes,
gebakken uien, champignons, restjes spaghettisaus,…
Wat heb je
nodig ?
½ l melk
2 eieren
200 g zelfrijzende bloem
40 g boter (gesmolten)
Scheutje neutrale olie (zonnebloemolie of arachideolie is goed)
Snufje zout (betekent een heel klein beetje)
Grote kom of beker
Klopper (elektrisch of hand)
Een goede pan
Wat moet je
doen ?
Smelt de boter in de microgolfoven 1 minuut op 500watt
Heb je geen microgolfoven ? Smelt de boter dan op een laag
vuurtje. Smelten niet laten bruin worden.
Voeg de melk in je kom en voeg de 2 eieren toe.
Zeef de bloem en voeg ze bij het eiermelk mengsel
Voeg de gesmolten boter en een scheutje olie toe.
Eventueel je snuifje zout (heel weinig !)
Klop alles goed dooreen tot je een mooi beslag krijgt, zonder
klonters.
Ik klop het beslag meestal met een elektrische klopper.
Laat je pan goed warm worden.
Giet nu een beetje deeg in de pan en draai de pan in een rondje
zodat het deeg zich volledig over de pan verdeeld.
Probeer zo dun mogelijke pannenkoeken te bakken.
Wanneer het deeg bovenaan droog is (er is geen nat deeg meer te
zien) neem je een visspaan of iets anders waarmee je gemakkelijk onder de koek
kunt gaan.
Maak de koek voorzichtig los en draai hem met je visspaan in 1
keer om.
Het is normaal als het niet onmiddellijk lukt. Pannenkoeken bakken
moet je leren door te oefenen.
Leg je gebakken pannenkoek op een groot bord en bak de andere tot
je deeg op is.
Met de hoeveelheid deeg van dit recept kun je 8 tot 12
pannenkoeken bakken.
Ik plaats altijd nog een bord boven de al gebakken pannenkoeken,
zodat ze niet teveel afkoelen.
SMAKELIJK !
SMAKELIJK !


Geen opmerkingen:
Een reactie posten