Zoeken in deze blog

zondag 10 januari 2016

WARME WORSTENBROODJES

worstenbroodjes
 Morgen is het verloren maandag.
Je kan worstenbroodjes heel gemakkelijk zelf maken.
Ik heb het recept genomen dat ik normaal gebruik om hapjes mee te maken.


Wat heb je nodig?
 
1 rol vers bladerdeeg (ik bewaar bladerdeeg in de diepvriezer)

1 blik grote knackworsten 



Wat moet je doen?

Rol het deeg uit en snij met een mes repen in het deeg.

De repen moeten ongeveer 5 cm groot zijn.

Open het blik en spoel de worstjes.
Snij de worstjes in 3.
Leg het stukje worst op het bladerdeeg en rol het bladerdeeg op tot het worstje bedekt is (niet teveel bladerdeeg).
Snij het deeg af en leg het bedekte worstje op een bakplaat. (ik gebruik bakpapier op de bakplaat)

Ga zo door tot de worstjes op zijn (18 stuks).

De rest van het deeg gebruik je om kaasstengels mee te maken.

Verwarm je oven voor op 180°C (gasoven stand 4) en bak ongeveer 12 minuten.



·   Je kan i.p.v. kleine worstjes, 6 grote worstjes in een jas van bladerdeeg maken.

Smeer de worstjes in, met een beetje mosterd of ketchup, voor je ze in hun jas van bladerdeeg draait. 
 Lekker met een tas soep.



De kaasstengels :

kaasstengels





Wat heb je nodig?


Restjes bladerdeeg

Geraspte kaas



Wat moet je doen?


Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg en kneed de kaas goed in.

Duw het deeg plat en snij er reepjes van.

Draai de reepjes tot een spiraal en leg het op de bakplaat.

Verwarm de oven voor op 180°C en bak ongeveer 6 minuten.





·  Ik bak de kaasstengels tegelijk met de worstjes, maar haal ze er vlugger uit.

·   Een blok kaas is handiger dan geraspte kaas. 
   Je kan van het blok aperitiefhapjes maken, plakjes op de boterham leggen en je kan ook de kaas raspen. 
   Soms kan je blokken restjes voor een prijsje kopen.






Kostprijs:
 producten gekocht in een warenhuis met een leeuwtje

- Weense worstjes :                     0,48 euro (6stuks)  huismerk
- Bladerdeeg :                               0,85 euro
- Geraspte Emmental:                1,05 euro (200g)  huismerk
- Blok Emmental :                       2,40 euro (400g)  huismerk

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten