Zoeken in deze blog

zondag 19 april 2015

MUESLIREPEN


Mueslirepen uit de oven

 

Wanneer ik ga werken, eet ik als ontbijt bijna altijd havermoutpap. 
Het is snel klaar en ik krijg geen hongertje of goestinske rond een uur of tien.
Maar soms is een mueslireep een goede vervanger van die havermoutpap. 
Mueslirepen  zijn gemakkelijk zelf te maken. 
Ik heb mij gebaseerd op een recept van Nigella Lawson. Alleen heb ik het recept wat eenvoudiger gemaakt.
Ik vind het ook een recept om mee te improviseren. 
Ik bedoel :kijk eerst eens in je proviandkast en zie wat je eventueel kan toevoegen.
                                                                      

Een blik gecondenseerde melk en een pak muesli  is de basis. 
En dan voeg ik toe wat ik in huis heb : honing, geraspte kokos, kaneel, pompoenpitten,rozijnen, amandelen, gedroogd fruit, chocolade,...



Ik neem een grote kom. 
Doe ongeveer 600g muesli (of muesli met rozijnen,pompoenpitten,...) in de kom.
Vervolgens voeg ik het blik gecondenseerde melk erbij.
De verhouding is 600g/1 blik gecondenseerde melk 382 ml.
Vervolgens strooi ik er de kaneel over, doe er nog de kokos en een flinke schep honing bij.






 Goed roeren.
Je krijgt een smeuïg en geurig mengsel.














Giet alles in een ovenschotel. Druk goed aan, zodat het goed aan elkaar kleeft. (ik gebruik de achterkant van een lepel)
Ik leg altijd bakpapier in de ovenschotel, omdat het gemakkelijker is om de gebakken muesli uit de vorm te nemen.
Bak het mengsel een uur in de oven op 130°C.
Laat na het bakken een 15 minuten afkoelen en snij met een mes het gebak in ongeveer 16 repen.
Laat verder afkoelen.

Ik verpak de repen in bakpapier en neem ze zo mee naar het werk. Of ik geef ze cadeau. Jonge moeders kun je er een groot plezier mee doen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten