Zoeken in deze blog

woensdag 4 maart 2015

DE START





Boterham met zelfgemaakte choco

Ik loop al een tijdje rond met het idee, om een blog te starten.
Op Facebook heb ik al een pagina waar ik af en toe iets post, maar een blog lijkt me een goede (een betere ?) aanvulling.
Ik ga hier regelmatig recepten,ideeën, bedenkingen,... posten.
Ik start met een gemakkelijk en lekker recept :
   
                        "SNELLE  CHOCO "

Hier ten huize wordt -heel- veel choco gesnoept. Niet door mij :-)
Ik had al een paar keer choco gemaakt, maar nooit was ik helemaal tevreden over het resultaat.
Nu dus wel. 
Aan het tempo waarmee de pot leeg wordt gegeten, ben ik zeker niet de enige in huis, die de choco lekker vindt.
De choco blijft lekker smeerbaar,zelfs na -een kort- verblijf in de koelkast.
Het recept is echt heel gemakkelijk te maken.
Een potje zelfgemaakte choco is ook leuk om cadeau te geven/ te krijgen.
 (Wie zegt dat cadeautjes, duur moeten zijn ?)

Het recept :

Wat heb je nodig ?

1 blik gecondenseerde gesuikerde melk 
200 g zwarte chocolade (je kan ook melkchocolade of chocolade met hazelnoten gebruiken )
200 g boter op kamertemperatuur
hoge pot
klopper of houten lepel
een spatel om de pot uit te likken 
                             glazen bokalen*



Wat moet je doen ?


Doe de gecondenseerde gesuikerde melk in een pot.
Laat de melk opwarmen - niet koken.

Breek de chocolade in stukjes en doe ze bij de opgewarmde melk. Roer tot al de chocolade gesmolten is.


Doe nu de boter eveneens in stukjes bij de chocolademelk.
Blijf goed roeren tot alles goed gesmolten is. 







De choco is nu klaar.


Het enige dat je nu nog moet doen is de glazen bokalen vullen met de hete choco. Het deksel opschroeven en de bokaal omgekeerd laten afkoelen.
Ik bewaar de choco in de koelkast.


Je kan eventueel tijdens het bereiden kaneel, honing en/ of hazelnoten toevoegen.




* De glazen bokalen vul ik voor hergebruik altijd met een bodempje water (ongeveer 1 cm). De bokaal laat ik 1 minuut opwarmen in de microgolfoven, hoogste vermogen. 
Het dekseltje van de bokaal leg ik in een schaaltje.Het kokende water uit de bokaal, giet ik uit over het dekseltje.  
Volgens mij, is alles dan goed steriel. 
Ik doe dit al jaren zo voor de confituurpotten en ik heb nog nooit schimmel of bederf gehad.

De kostprijs om 2 potten choco te maken  = 1,96 euro
Ingrediënten zijn witte producten en gekocht in een warenhuis.




 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten